Gerstner juwelen

August Gerstner

De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. In leven en dood en in voor en tegenspoed.

Het gat in de ring heeft een speciale betekenis. Het is het symbool van de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De oude Egyptenaren dachten dat vanuit de ringvinger van de linkerhand de ‘Vena Amoris’ (de ader van liefde) rechtstreeks naar het hart liep. Sommige mensen dragen daarom nog steeds hun trouwring aan de linker ringvinger. In Nederland zijn trouwringen vaak van goud, zilver, platina of een combinatie hiervan, de toevoeging van diamant of kleurstenen maken de trouwring tot een stijlvol sieraad.

Gerstner trouwringen zijn herkenbaar aan de “softline”, de bolle afwerking van de binnenkant van de ringen, die daardoor aangenaam aanvoelen. Een originele Gerstner Ring heeft altijd de gravure AG als meesterteken achter het fijngoud gehalte. Dit meesterteken is de garantie voor 145 jaar vakmanschap, ervaring en hoogste eisen aan materiaal en afwerking.

Meesterlijk vakmanschap, hand in hand met modern ontwerp en nieuwste techniek maken Gerstner Ringen “De ring voor het leven”.

www.gerstner-trauringe.de

AG Gerstner juwelen
Blijf op de hoogte