Over Segers Juweliers in Oosterhout

Segers juweliers kent een rijke historie, want al in 1900 was Segers-Jonkers horlogerie in de Karrestraat in Breda een feit. Oprichter was Adrianus Segers, vader van zes dochters en één zoon, Sjef, die in 1940 de winkel overnam. In 1978 nam diens zoon Ad de zaak over en opende nog twee zaken in Breda.

Op 15 november 1979 opende Netty Segers-van der Put haar “Juweliershuis” in Oosterhout. Een juweliersbedrijf met een duidelijk vrouwelijke dagelijkse leiding. Assortiment, beleid en klantenbenadering gezien door het damesoog was de opzet. Charmante zakelijkheid en een overdadige zorg voor cliënten werden de peilers, uniek voor de tijd waarin heren juweliers de weg bepaalden. Het bleek een juiste keuze met voldoende afstand tot andere regionale collegé, een knipoog naar de mode en een eigenzinnige collectie.

10 jaren bleef Het Juweliershuis onder dit vaandel haar activiteiten uitvoeren. Een samengaan met Segers-Jonkers juweliers uit Breda werd een feit. Het Juweliershuis groeide en bloeide, veel cliënten werden meer dan cliënt; sommigen vrienden of vriendinnen. Twee verbouwingen werden uitgevoerd omdat zij door ruimtegebrek nodig waren. De maat werd groter, de gezelligheid bleef.

In 1994 Gijs Segers kondigde aan toch meer te voelen voor het juweliersvak in de winkel, dan te werken op de diamantbeurs hetgeen hij toen deed. Een volledige vakopleiding in Antwerpen en Lausanne waren voorafgegaan. Samen optrekken, hun klanten zogoed mogelijk adviseren, van elkaar te leren en elkaar aanvullen werd de opgave, hetgeen in 2002 leidde tot een overname door Gijs.

Tezamen met een ingrijpende herindeling en verandering van ons pand, wijzigden wij in 2003 de naam naar Segers juweliers en creëerden wij in de Nieuwstraat onze tweede boutique.

Blijf op de hoogte